U bent hier : Recept > Tiramisu met citroen

Tiramisu met citroen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 citroenen, 3 eieren, 100 g suiker, 500 g Galbani mascarpone, 20 cl heel sterke koffie (bv. espresso), 3 à 4 eetlepels whisky, 48 lange vingers, bittere chocoladepoeder

Tiramisu met citroen

 

Bereiding

Meng de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim. Voeg beetje voor beetje de mascarpone toe. Rasp de schil van een citroen en voeg deze toe aan het mengsel. Klop de eierdooiers zeer stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel. Zet de koffie, laat afkoelen en doe de whisky erin. Haal de koekjes snel door de vloeistof en leg ze op de bodem van een gratineerschotel. Voeg een laag crème toe en herhaal de handeling; eindig met crème. Bestrooi met bittere cacao, versier met schijfjes citroen en laat een hele nacht rusten in de koelkast. Heel koud opeten, eet smakelijk.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?