U bent hier : Recept > Tiramisu met citroen

Tiramisu met citroen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
    3 eieren
    100 g suiker + 40 g suiker voor de siroop
    2 citroenen
    1 klein glaasje limoncello (citroenlikeur)
    2 à 3 lange vingers per verrine

Tiramisu met citroen

 

Bereiding

Klop de eierdooiers met de suiker. Voeg de mascarpone toe en meng dit goed tot een gladde crème. Voeg het citroensap toe. Klop daarna de eiwitten stijf en werk ze door het eerste mengsel.

Maak een lichte siroop met 100 g water en 40 g suiker. Laat hem 5 min inkoken op het vuur. Draai het vuur uit, voeg de limoncello toe en doop de stukjes lange vinger in deze siroop en leg ze op de bodem van de verrines.

Schep er mascarpone bij tot halverwege, voeg nog een stukje gedoopte koek toe en maak af met de crème. Enkele uren koud wegzetten (minimaal 3 à 4 u.).

Bestrooi hem eventueel voor het opdienen met suiker en garneer de tiramisu met citroenrasp.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?