Tiramisu met chocolade, hazelnoten en kaneel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

    • 250 g Galbani mascarpone
    • 3 eieren
    • 100 g suiker
    • 15 cl vloeibare room
    • 100 g melkchocolade met hazelnoot
    • 6 bastognekoeken met kandijsuiker
    • 10 g bittere cacaopoeder
    • 10 g hazelnootpoeder
    • 1 theelepel gemalen kaneel
    • 1 snufje zout

Tiramisu met chocolade, hazelnoten en kaneel

 

Bereiding

Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een wit schuim.
Voeg de mascarpone toe en maak het mooi glad.
Klop in een andere kom de eiwitten heel stijf met een snuf zout.
Werk ze voorzichtig door het eerste mengsel en zet het dan weg.
Breng de vloeibare room aan de kook en laat er van het vuur af de chocolade in smelten. Meng dit goed en laat dit lauw worden.
Verkruimel een koekje per verrine.
Bedek de laag koekjes met chocoladesaus en mascarpone.
Herhaal dit voor alle verrines.
Bestrooi elke tiramisu met een mengsel van cacao, hazelnootpoeder en kaneel.
Zet 3 uur in de koelkast voordat u gaat proeven.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?