Tiramisu met chocolade en pistache

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 45  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • Trempeersiroop:
    - water 0,10 l
    suiker 0,080 kg
    - koffie-extract
    Mengsel voor de vulling:
    - eieren (4 dooiers) 0,080 kg
    - suiker stukjes 0,050 kg
    - water 0,02 l
    Slagroom:
    - vloeibare room 0,40 l
    - kristalsuiker 0,040 kg
    Melkpudding:
    - melk 0,08 l
    - gelatine (4 blaadjes) 0,008 kg
    - Galbani mascarpone 0,400 kg
    -pistachepasta 0.040 g
    - cacaopoeder 0.040 g
    - 16 speculaasjes

Tiramisu met chocolade en pistache

 

Bereiding

Maak de trempeersiroop:
Breng het water met de suiker aan de kook.
Voeg als het is afgekoeld het koffie-extract toe.
Maak het mengsel voor de vulling:
Kook de suiker op 120 °C .
Splits de eieren en doe de eierdooiers in een beslagkom.
Schenk de gekookte suiker beetje voor beetje bij de eierdooiers.
Klop het mengsel tot het helemaal is afgekoeld.
Maak de melkpudding:
Week de gelatine in koud water.
Verwarm de melk tot 65/70 °C
Knijp de gelatine uit en doe hem in de warme melk.
Klop de slagroom stijf.
Doe er suiker in en klop hem niet te stijf.
Maak de tiramisu op:
Doe de mascarpone in een grote kom.
Werk er langzamerhand de afgekoelde melkpudding door.
Maak het glad met de garde.
Werk er voorzichtig het mengsel voor de vulling door en daarna de slagroom.
Til het mengsel voorzichtig op om het niet terug te laten lopen. Verdeel het mengsel over twee kommen en breng een deel op smaak met pistache en het andere met chocolade.
Bewaar een beetje voor de eindversiering in de koelkast.
Maak de verrines op:
Breek de speculaasjes in grove stukken en leg ze op de bodem van de verrine.
Besprenkel met de koffiesiroop.
Garneer met het mengsel met mascarpone en chocolade.
Voeg nog een laag speculaas toe.
Garneer met het mengsel met mascarpone en pistache.
Maak een decor.
Zet koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?