Tiramisu met chocolade en kardemomsiroop

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • Voor de biscuit:

    50 g pure chocolade
    4 eieren
    50 g maïzena
    60 g suiker
    1 eetlepel suiker
    1 snufje zout

    Voor de siroop:

    180 g kristalsuiker
    10 kardemomzaden
    15 cl water

    Voor de crème:

    300 g Galbani mascarpone
    80 g suiker
    40 cl heel koude crème fraîche

    Voor de versiering:
    4 eetl. cacaopoeder

Tiramisu met chocolade en kardemomsiroop

 

Bereiding

Biscuittaart:

Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op stand 7 (210 °C).

Laat de chocolade met 4 eetl. water au bain marie smelten. Laat hem lauw worden. Voeg er de eierdooiers en de suiker aan toe. Klop tot het mengsel tot het als een lint van de garde afloopt als u hem optilt. Voeg de maïzena toe en meng.

Klop de eiwitten met het snufje zout stijf en werk ze door het eerste mengsel.

Giet dit biscuitbeslag op een bakplaat. Spreid het met een spatel uit tot een grote rechthoek. Zet de bakplaat in de oven en bak 10 min.

Stort de biscuittaart op het met een doek beklede werkblad. Verwijder het papier, bedek de biscuit en zet hem weg om over te gaan tot de volgende stap.

Voor de siroop:

Zet het water met de kardemomzaadjes en de suiker in een pan op een laag vuur. Tel zodra het begint te koken 5 min af, draai het vuur uit en schenk de siroop in een kom. Laat afkoelen.

Room:

Klop de room stijf. Klop in een andere slakom de mascarpone met de suiker en voeg dan de slagroom voorzichtig mengend met een spatel toe, tot het een mooi homogeen mengsel is.

Opmaken:

Steek rondjes uit de biscuit die u besprenkelt met siroop en ga over tot de klassieke opmaak van de tiramisu. Bestrooi met cacaopoeder en zet koud weg tot het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?