Tiramisu met Cavaillon-meloen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 1 meloen uit Cavaillon
  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 3 eieren
  • - 20 cl slagroom
  • - 15 cl witte port
  • - 2 plakken rauwe ham
  • - 4 muntblaadjes

Tiramisu met Cavaillon-meloen

 

Bereiding

Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitjes, maak bolletjes met een parisiennesteker en laat ze macereren in 5 cl port. Bewaar 4 bolletjes voor de versiering.

Meng 10 cl witte port door de mascarpone. Klop de eieren met de garde. Klop de crème fraîche tot slagroom. Werk de eieren door het Galbani mascarponemengsel en daarna voorzichtig door de slagroom.
Doe de meloenbolletjes in coupes en daarna het mascarponemengsel. Zet een nacht koel weg.

Leg voor het opdienen reepjes rauwe ham en een bolletje meloen op de tiramisu en tenslotte een blaadje munt.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?