Tiramisu met bosvruchten in een verrine

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 1 uur 10 minuten

Ingrediënten voor 5 personen

  • 300 g Galbani mascarpone
  • 3 eieren
  • 110 g suiker
  • geraspte schil van 1/3 limoen
  • 400 g bosvruchten (aardbeien, frambozen, bosbessen)
  • 15 roze lange vingers
 

Bereiding

Meng de mascarpone met 60 g suiker en de eierdooiers tot een romige substantie.
Voeg de geraspte citroenschil toe.

Sla de eiwitten stijf. Meng ze voorzichtig door het eerder gemaakte mascarponemengsel.

Om de bosvruchtencoulis te maken: meng ongeveer 220 g bosvruchten met 50 g suiker.

Opmaken van de verrines: leg eerst 3 lange vingers op de bodem van het glas. Voeg daaraan de vruchtencoulis toe en daarna een beetje van de crème die u aan het begin hebt gemaakt.
Doe er nog een beetje coulis op en dan nog een laag crème.

Zet ten minste een uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?