Tiramisu met bosvruchten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 38  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 500 g bosvruchten
  • - bosvruchtencoulis - droge koekjes, bv. theebiscuitjes, 250 g Galbani mascarpone
  • - 3 eieren
  • - 3 eetlepels suiker
  • - 1 eetlepel bruine suiker
  • - cacaopoeder
 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de eierdooiers met de suiker en de bruine suiker.

Werk de mascarpone er beetje voor beetje door tot het een gladde crème is.

Klop de eiwitten stijf en werk ze beetje voor beetje door de crème, zonder ze te breken.

Bekleed de bodem van een rechthoekige schaal met de droge koekjes die eerst gedrenkt zijn in de bosvruchtencoulis.

Bedek die laag met een laag Galbani mascarponecrème, leg daarop een laag bosvruchten en nog een laag gedrenkte koekjes; eindig met een laag Galbani mascarponecrème.

Zet ten minste 6 u. koud weg. Bestrooi hem vlak voor het opdienen ter versiering met cacaopoeder en bosvruchten.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?