Tiramisu met bosvruchten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 5 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 zak bevroren bosvruchten
    50 g bruine suiker
    250 g Galbani mascarpone
    25 lange vingers
    4 eieren
    1 pot lemon curd


 

Bereiding

-Fruit de bosvruchten in een pan met een beetje boter.
- Bestrooi met 50 g suiker en laat dit een paar minuten karameliseren (de vruchten moeten heel blijven)
.
- Laat het fruit uitlekken en bewaar het sap.
- Klop in een kom de eierdooiers en de suiker tot een wit
schuim. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
- Klop de eiwitten heel stijf en werk ze voorzichtig door
het mengsel.
- Doop de koekjes een voor een in de bosvruchtensiroop en bekleed de bodem
van een schaal ermee.
- Bedek met een laag van het mengsel, een laag bosvruchten en dan een laag lemon curd.
- Ga door met een laag flink in de siroop gedoopte koekjes, een laag mengsel en een laag bosvruchten,
een laag lemon curd en een derde laag mengsel.
- Eindig met een laag bosvruchten. Schenk eventueel een beetje van de resterende siroop over
de bovenkant van de tiramisu.
- Bedek met folie en zet ten minste 5 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?