Tiramisu met bosvruchten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 g Galbani mascarpone
  • 15 g suiker
  • 3 eieren
  • een snufje zout
  • 12 lange vingers
  • ongeveer 30 aardbeien
  • een zakje bosvruchtenthee
  • 5 cl grenadinesiroop
 

Bereiding

Laat het theezakje trekken in koud water met grenadinesiroop.
Meng de suiker en de 3 eierdooiers.
Klop in een aparte kom de eiwitten stijf met het zout.
Meng daarna het eierdooiermengsel met de mascarpone en daarna met de heel stijfgeklopte eiwitten.
Snijd de aardbeien in dunne plakjes.
Schep in een schaaltje een laag van het mengsel, doop dan een lange vinger in de thee en leg deze op de laag in het bakje met daarop enkele schijfjes aardbei en dan nog een laag van het mengsel, de gedoopte lange vinger en de aardbeien en eindig met een laag van het mengsel. Herhaal dit recept voor 6 bakjes en zet 4 uur koel weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?