tiramisu met bosvruchten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 10 personen

  • 500 g mascarpone
  • 5 eieren (eiwitten en dooiers gescheiden)
  • 9 eetl. suiker
  • 36 tot 40 lange vingers
  • 600 g gemengde bosvruchten(vers of diepvries, maar eerst laten ontdooien)
  • •6 eetl. aardbeiensiroop
 

Bereiding

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Doe de eierdooiers en de suiker in de kom en klop ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de mascarpone toe en klop stevig.

Doe een snuf zout bij de eiwitten en klop ze heel stijf terwijl u de suiker toevoegt.

Werk de stijfgeklopte eiwitten door de mascarponecrème.

Doop de koekjes in de aardbeiensiroop en bekleed de bodem van een schaal ermee.

Doe daarop de crème en daarop het verse fruit. Herhaal de handeling en eindig met de crème en het fruit.

Zet ten minste 2 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?