Tiramisu met bosvruchten

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 250 g vloeibare room
  • 5 eierdooiers
  • 150 g suiker
  • 200 g aardbeien
  • 125 g frambozen
  • 1 plakje bladerdeeg
  • 200 g bosvruchtencoulis >
 

Bereiding

Klop de scheproom tot slagroom. Verwarm de oven voor op stand 5/6 (200 °C).

Klop in een beslagkom boven een pan met water op het vuur (au bain marie dus) 4 eierdooiers en de suiker stevig door elkaar. Het mengsel wordt wit en dik. Neem van het vuur af en voeg de mascarpone en de geslagen room toe, terwijl u de massa steeds optilt.

Rol het bladerdeeg uit en snijd er repen van ongeveer 8 bij 2 cm. Bestrijk de repen met de laatste losgeklopte eierdooier en bestrooi ze met suiker. Maak spiralen van deze reepjes door ze om hun eigen as te draaien en leg de spiralen op een vel bakpapier. Duw daarbij stevig op de uiteinden. Zet 15 tot 20 min in de oven, maar let wel op.

Doe de in stukjes gesneden aardbeien en frambozen in glazen en besprenkel met een beetje bosvruchtencoulis. Bedek ze daarna licht met het mascarponemengsel. Voeg dan nog een keer fruit toe en mascarponemengsel en eindig met een streepje coulis. Versier ze ten slotte met een spiraal van bladerdeeg. Kijk, het is klaar!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?