Tiramisu met bosbessen, maanzaad en kaneel

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 madeleines
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eierdooiers
  • 100 g kristalsuiker
  • 60 g cassonadesuiker
  • 1 snufje kaneel
  • 60 g maanzaad
  • 200 g bosbessen
  • 10 cl vloeibare room
  • 1 eetl. amaretto
  • 4 eetl. marsala
 

Bereiding

1) Meng de bosbessen met de cassonadesuiker en de kaneel.
Zet 1 uur koud weg, maar roer het wel af en toe door.
2) Meng in een slakom met een garde de Galbani mascarpone met de eierdooiers, de kristalsuiker, de maanzaad en de amaretto.
Voeg de heel stijfgeklopte room toe.
Zet koud weg.
3) Bedek de bodem van elk glas met stukjes in marsala gedoopte madeleine.
Leg daarop een eerste laag Galbani mascarponecrème.
Verdeel de bosbessen met kaneel.
Bedek met nog een laag crème.
4) Bestrooi met maanzaad en kaneelpoeder.
Zet 2 uur koud weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?