Tiramisu met bieten en geitenkaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 1 uur

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 gekookte bieten
  • 100 g verse geitenkaas (voor mij 200 g)
  • 100 g Galbani mascarpone
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. mosterd (voor mij wasabi)
  • 2 eetl. bosvruchtenazijn
  • zout en peper
  • Voor de presentatie:
  • 20 g croûtons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. nigellazaad (voor mij goudkleurige sesam)

Tiramisu met bieten en geitenkaas

 

Bereiding

Pureer alle ingrediënten tot een dikke puree, voeg een beetje mosterd toe (de smaak moet licht pittig zijn).
Vul de verrines met het mengsel en zet ten minste 1 u. afgedekt met folie weg.
Rooster vlak voor het opdienen de croûtons in een koekenpan met 1 eetl. olijfolie en een mespuntje knoflook.
Doe de croûtons in de verrines, strijk de bovenkant glad en bestrooi met nigellazaadjes.
Dit is een supereenvoudig en heel fris recept.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?