Tiramisu met bastognekoeken, frambozen en lavendelsiroop

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 1 potje frambozen op siroop.
    - 250 g Galbani mascarpone
    - 60 g suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 3 eieren
    - 3 eetlepels lavendelsiroop
    - 12 à 15 bastognekoeken
    - Geschaafde amandelen

Tiramisu met bastognekoeken, frambozen en lavendelsiroop

 

Bereiding

Rooster de amandelen droog in een anti-aanbakpan. Laat afkoelen en zet weg.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het eerste mengsel.
Laat de frambozen uitlekken en vang het sap op in een diep bord. Voeg de lavendelsiroop toe.
Voor elke verrine: doop een of twee bastognes in het sap, breek ze en leg ze op de bodem. Bedek met twee eetlepels mascarponecrème. Voeg een paar frambozen toe. Doop nog een keer een of twee bastognes in het sap, breek ze en leg ze op de crème. Bedek weer met mascarponecrème en bestrooi ten slotte de bovenkant met wat geroosterde geschaafde amandelen.
Doe er folie over en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Heel koud opeten!

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?