Tiramisu met banaan en bruine rum

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 100 g kokosrasp (te vinden in het schap met bakproducten)
  • 2 eetlepels bruine rum
  • 8 kokosschuimpjes

Tiramisu met banaan en bruine rum

 

Bereiding

1) Snijd de bananen in plakjes.

2) Snijd de kokosschuimpjes in tweeën.

3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

4) Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot het mengsel wit wordt en voeg daaraan de mascarpone en de rum toe.

5) Werk de stijfgeklopte eiwitten hier voorzichtig door.

6) Opmaken in een glas of op een schaal door op de bodem de kokosschuimpjes te leggen, daarna de plakjes banaan met daarop het mascarponemengsel. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.

7) Opdienen met geraspte kokos erover.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?