U bent hier : Recept > Tiramisu met banaan

Tiramisu met banaan

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • - 3 bananen
  • - 12 lange vingers
  • - 125 g Galbani mascarpone
  • - 1 ei
  • - 1 eetlepel rum
  • - 30 g suiker
  • - cacaopoeder
  • - 30 g boter

Tiramisu met banaan

 

Bereiding

Snijd de bananen in plakjes en bak ze in de boter tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.


Klop de eierdooier met de suiker tot een wit schuim en voeg de mascarpone en de rum toe. Meng tot een gladde massa.
Klop de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel.


Leg de lange vingers op de bodem van een langwerpige schaal, bedek met bananen samen met het kookvocht en daarna de mascarponecrème.


Zet ten minste 4 uur koud weg. Bestrooi voor het opdienen met cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?