U bent hier : Recept > Tiramisu met banaan

Tiramisu met banaan

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 4 mooie bananen
  • Lange vingers
 

Bereiding

1) Was en schil de bananen.

2) Snijd de bananen in dunne plakjes.

3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.

Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en werk de mascarpone erdoor.

5) Werk de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig door.

6) Maak op in een glas of schaal door op de bodem de in koffie gedoopte lange vingers te leggen, daarop het mascarponemengsel, dan de plakjes banaan en daarna het mascarponemengsel. Herhaal tot de rand van de schaal en zet dan enkele uren koud weg, het liefst 12 à 24 uur.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?