U bent hier : Recept > Tiramisu met banaan

Tiramisu met banaan

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 ei
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 50 g suiker
  • Cacaopoeder of schilfers chocolade
  • 3 bananen
  • Lange vingers
  • Melk+cacao
  • boter
 

Bereiding

Doop de lange vingers in een mengsel van melk en cacao en leg ze op de bodem van een schaal of bakjes.
Snijd de drie bananen in plakjes, bak ze in een pan met een beetje boter tot ze puree worden.
Meng de eierdooier met de suiker.
Voeg de mascarpone toe.
Klop het eiwit met een snufje zout stijf.
Werk de bananen door het mengsel van eierdooiers en suiker, pureer het fijn.
Voeg het stijfgeklopte eiwit voorzichtig toe.
Schep dit op de koekjes.
Zet ten minste 4 uur in de koelkast.
Bestrooi voor het opdienen met chocolade of cacao.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?