Tiramisu met Bailey's en geschaafde amandelen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • Ongeveer 12 Bretonse koekjes
  • 30 ggeschaafde amandelen
  • 15 cl Bailey's
  • 6 eieren
  • 75 g suiker
 

Bereiding

Rooster de geschaafde amandelen droog in een flink hete pan. Haal ze uit de pan als ze mooi goudbruin zijn en zet apart.

Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met de suiker in een slakom tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en meng met de garde.

Klop de eiwitten stijf (met een snufje zout) en werk ze voorzichtig door de crème.

Voeg de Bailey's en de geschaafde amandelen toe.

Verdeel de helft van de crème over de bodem van 4 verrines en voeg daaraan de in stukjes gebroken koekjes toe. Eindig met een laag crème en leg er, als versiering, een paar stukjes koek op.

Zet enkele uren in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?