Tiramisu met appels en cider

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g Galbani mascarpone
    30 g gezouten boter
    4 eieren
    4 Golden delicious appels
    15 bastognekoekjes
    180 g suiker
    3 blaadjes gelatine
    15 cl cider
    1/2 theel. kaneel
 

Bereiding

1. laat de gelatine weken in koud water. Snijd de geschilde appels in blokjes en stoof ze in de boter. Voeg 30 g suiker en kaneel toe, laat ze karameliseren en schenk er dan de cider bij. Laat 5 min op hoog vuur koken tot de cider tot de helft gereduceerd is. Laat afkoelen.
2. Los de uitgeknepen gelatine op een laag vuur op in een pan. Klop de rest van de suiker met de eierdooiers. Voeg de mascarpone en de gelatine toe en klop. Klop de eiwitten stijf en werk ze erdoor.
3. Verkruimel de bastognekoeken en houd 3 eetl. apart. Schenk de helft van het mengsel in een schaal. Verspreid daarover de koekjes en de appels met het kookvocht. Schenk de rest van het mengsel erop en bestrooi met de rest van de koekjes. Zet 4 uur in de koelkast. Haal hem voorzichtig uit de vorm.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?