Tiramisu met appel, peer en kruimel met amandelen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 5 personen

  • - 2 appels
  • 5 peren
  • Galbani mascarpone
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 100 g amandelmeel (of hazelnootpoeder)
  • 60 g suiker
  • 2 lepels kaneel
 

Bereiding

Maak een kruimeldeeg door de boter, de bloem, het amandelmeel em de suiker door elkaar te kneden.  
Spreid dit deeg uit en bak het 10 min in een goed hete oven, zet weg.
Maak een appel-perencompôte door het fruit in kleine stukjes te snijden en met een zakje vanillesuiker en een lepel kaneel te koken.
Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt en wacht tot het fruit gereduceerd is. Zet weg.
Klop de eiwitten stijf en zet weg.
Klop de eierdooiers met een zakje vanillesuiker, voeg de mascarpone toe en werk ten slotte de eiwitten er met een pannenlikker door.
Maak de tiramisu op in grote glazen, begin met stukjes kruimeldeeg met amandelen, dan de appel-perencompôte, dan het mascarponemengsel en herhaal de lagen hierboven. Bestrooi met kruimel met amandelen (u kunt de kruimelkoek in een diepvrieszak doen en daarop kloppen met de deegroller).
Zet ten minste 3 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?