Tiramisu met appel en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - 250 g Galbani mascarpone
    - 10 speculaasjes
    - 3 appels
    - 50 g suiker
    - 3 eieren
    - 1 theel. natuurlijk citroenextract
    - 1 theel. rum
    - zout

Tiramisu met appel en speculaas

 

Bereiding

1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.
2. Laat in een pan de appels met 2 eetl. water en natuurlijk citroenextract zacht worden. Laat koken tot de appels goed zacht zijn. Prak ze aan het einde van de kooktijd fijn met een vork.
3. Klop in een kom de eierdooiers met de suiker. Voeg de mascarpone toe.
4. Klop in een tweede kom de eiwitten met de rum stijf.
5. Meng de 2 bereidingen en voeg de rum toe.
6. Vermaal de speculaasjes met een grote lepel (een grote ijslepel is hiervoor heel handig).
7. Garneer de bodem van de verrines met de appelmoes. Leg daarop de verkruimelde speculaas. Nappeer daarna met crème.
8. Laat de verrines enkele uren in de koelkast staan... of zelfs een nacht.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?