Tiramisu met appel en karamel met gezouten boter

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 40  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 4 appels + 30 g gezouten boter + 80 g suiker
    250 g Galbani mascarpone
    1 ei
    1 zakje vanillesuiker
    30 g suiker
    20 cl vloeibare room
    Speculaasjes
    Karamel:
    100 g suiker
    15 cl vloeibare room
    25 g gezouten boter
 

Bereiding

Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes, laat in een pan 30 g boter en 80 g suiker smelten, doe de appels erbij en laat ze op een zacht vuur karameliseren. Zet weg.

Meng de mascarpone met 30 g suiker, de vanillesuiker en het ei. Klop de 20 cl vloeibare room stijf en werk dit door de mascarpone. Zet weg.
Maak de karamel met 100 g suiker, werk de in blokjes gesneden boter erdoor en de vloeibare room. Laat afkoelen.

Verkruimel op de bodem van een dessertglas een speculaasje, voeg de gekarameliseerde appels toe en de mascarponecrème. Verkruimel nog een speculaasje en giet er karamel op, herhaal deze handelingen nog een keer en eindig met stukjes karamel bovenop.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?