Tiramisu met appel en aardbei

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 appels
  • 1 pot Galbani mascarpone
  • 4 lepels aardbeienjam
  • 80 g suiker
  • 3 eieren
  • 20 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
 

Bereiding

Klop de eiwitten heel stijf.
Meng de mascarpone met de eierdooiers, de suiker en de stijfgeklopte eiwitten en zet koud weg.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes.
Bak ze 15 à 20 min met de vanillesuiker in de boter.
Verdeel ze als ze gaar en licht gekarameliseerd zijn over 4 whiskyglazen.
Voeg een flinke eetlepel aardbeienjam toe (zo mogelijk zelfgemaakte).
Eindig met de mascarponecrème. Zet nog eens 2 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?