Tiramisu met ananas, vanille en passievrucht

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 2 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 3 eierdooiers
  • 100 g kristalsuiker
  • 10 cl vloeibare room
  • 4 lepels Passoa
  • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
  • 200 g ananas
  • 30 g boter
  • 30 g cassonadesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 10 cl sap of nectar van passievrucht

Tiramisu met ananas, vanille en passievrucht

 

Bereiding

Karameliseer de in grote blokjes gesneden ananas in een pan met de boter, de cassonadesuiker, het gespleten vanillestokje en de geraspte sinaasappelschil. Blus met het sap van passievruchten en reduceer het tot de blokjes ananas bedekt zijn met deze siroop. Laat afkoelen.

Klop in een slakom met de garde de Galbani mascarpone met de eierdooiers en de kristalsuiker. Voeg de heel stijfgeklopte room toe. Zet koud weg.

Bekleed de bodem van elk glas met een 1/2 grof verkruimeld plakje ontbijtkoek dat in Passoa is gedoopt.

Leg daarop een eerste laag mascarponecrème. Verdeel hierover de blokjes ananas met siroop en bedek met een tweede laag crème.

Besprenkel met passievruchtcoulis en zet 2 uur koud weg voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?