Tiramisu met ananas uit Tahiti

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 60  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

 • Voor de zanddeegbodem:
  50 g bloem
  20 g boter
  1 eierdooier
  15 g suiker
  2 g bakpoeder
  15 g amandelpoeder

  Voor het tiramisumengsel:
  250 g Galbani mascarpone
  1 goed rijpe ananas uit Tahiti
  120 g vloeibare room
  1 blaadje gelatine

Tiramisu met ananas uit Tahiti

 

Bereiding

2 dagen van tevoren, voor de zanddeegbodem:
Meng de koude boter, de suiker en het amandelmeel. Voeg de eierdooier en daarna de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Kneed niet teveel.
Pak in folie en zet 1 uur koud weg. Rol dit deeg uit tot 5 mm dikte en snijd er met de steker van 16 cm een cirkel uit. 10-15 min bakken op 170 °C, tot hij begint te kleuren.

Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes en laat hem ongeveer 20 min koken in een lichte siroop. (Lichte siroop: voeg aan een bodempje water 150 g suiker toe of meer als de ananas niet zo zoet is, giet af en laat afkoelen.)

1 dag van tevoren, voor het tiramisumengsel: Week het blaadje gelatine in koud water. Warm 1/3 van de vloeibare room op en doe er het blaadje gelatine in en daarna de mascarpone. Klop de rest van de room stijf en meng de twee bereidingen. Voeg de blokjes ananas voorzichtig toe en maak het op in een kookring met de zanddeegbodem eronder. Laat ten minste 12 uur koud staan.
Laat 15 cl van de ananaskooksiroop warm worden, voeg een druppel bosvruchtencoulis toe voor de kleur en een ½ blaadje geweekte gelatine. Schenk dit op het tiramisumengsel als het goed is afgekoeld.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?