Tiramisu met ananas en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 2 eieren
  • 50 g lichte rietsuiker
  • 1 snufje vanillepoeder
  • speculaas
  • 1 ananas of 1 blik ananas
 

Bereiding

Meng de mascarpone met de vork om hem smeuïg te maken.
Voeg de eierdooiers, de suiker en de vanille toe. Klop de eiwitten stijf.
Werk ze heel voorzichtig door het mengsel, terwijl u het steeds optilt met de spatel. Snijd de ananas in blokjes. Verkruimel de speculaasjes in grove stukken.
Doe in kleine glaasje afwisselend een laag ananas, crème en koekjes. Eindig met koekjes. Zet weg in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?