Tiramisu met ananas, chocolade en kokos

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 0 minuut

Rusttijd :

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 70 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g Galbani mascarpone
  • ½ verse ananas
  • 1 steranijs
  • 1 pak lange vingers
  • 1 kop sterke koffie
  • 1/2 dl water
  • 100 g bevroren frambozen
  • 15 g cacaopoeder
  • 15 g kokosnootpoeder 8 lange vingers
  • 20 cl zeer sterke koffie*
  • 1 pot Galbani mascarpone
  • 2 eieren
  • 40 g suiker
  • Chocolade-hazelnotenmix

Tiramisu met ananas, chocolade en kokos

 

Bereiding


De crème:
scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de eierdooiers, 50 g bruine suiker en de vanillesuiker met een garde tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe. Meng.
- Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en voeg ze met de spatel toe aan het mengsel.

De ananascompote en de koekjes:
schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes.
Verwarm in een pan op een middelhoog vuur de blokjes ananas met de steranijs en 20 g bruine suiker ongeveer 20 min tot het de consistentie van een compote heeft.
Laat afkoelen en verwijder de steranijs.
Doop de lange vingers in een kop koffie.

De opmaak in vier verrines:
doe in iedere verrine ananascompote, dan een laag koekjes en ten slotte een laag crème. Eindig met een laag licht ontdooide frambozen.
Strooi over de helft van de porties tiramisu cacaopoeder en over de andere helft kokos.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?