U bent hier : Recept > Tiramisu met ananas

Tiramisu met ananas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g GALBANI mascarpone
  • 2 ananassen
  • 12 grote lange vingers
  • 3 eieren
  • 50 cl ananassap
  • 150 g suiker
  • 1 eetl. bittere cacao
  • 5 cl kirsch
  • zout
 

Bereiding

1) Schil de ananassen en snijd ze in halve plakken. Laat ze in een diep bord 1 u. op een koude plek macereren met 50 g suiker en de kirsch. Laat ze uitlekken.
2) Verdun de mascarpone met het macereersap van de ananas. Klop de eierdooiers en de rest van de suiker tot het mengsel schuimig wordt. Meng met de mascarpone.
3) Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en werk ze voorzichtig door de mascarpone.
4) Doop de koekjes een voor een in het ananassap en leg ze daarna op de bodem van zes coupes. Bedek met ananas. Vul aan met mascarponecrème en zet de coupes ten minste 5 u. in de koelkast.
5) Bestrooi de bovenkant vlak voor het opdienen met een dun laagje bittere cacao en versier met plakjes ananas.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?