U bent hier : Recept > Tiramisu met ananas

Tiramisu met ananas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 25  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 pak lange vingers
    1 blik ananas op lichte siroop
    400 g Galbani mascarpone
    4 superverse eieren
    2 eetlepels suiker
    3 eetlepels rum
    Een snuf zout
    Ter versiering: snippers chocolade of geraspte kokos
 

Bereiding

Maak het blik ananas open en bewaar het sap in een diep bord.
Snijd de plakken ananas in blokjes.
Voeg de rum toe aan de ananassiroop.
Maak de crème:
Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Meng de mascarpone, de dooiers en de suiker tot een gladde crème.
Voeg de blokjes ananas toe.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Werk ze voorzichtig door de crème.
Doop de lange vingers in de ananassiroop met rum en leg ze in een diepe schaal of een gratineerschotel.
Bedek met de helft van de crème. Maak nog een laag gedoopte koekjes en bedek met de rest van de crème.
Dek af en zet ten minste 2 uur in de koelkast.
Bestrooi hem vlak voor het opdienen met chocoladesnippers of geraspte kokos.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?