U bent hier : Recept > Tiramisu met ananas

Tiramisu met ananas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 grote lange vingers
    250 g Galbani mascarpone
    60 g suiker
    2 eieren
    1 blikje ananas op siroop

Tiramisu met ananas

 

Bereiding

Laat de ananas uitlekken en snijd hem in kleine stukjes. Bewaar het ananassap en doop de lange vingers erin en leg deze op de bodem van ieder glas (1 per glas). Leg de stukjes ananas erop. Zet het apart.
Voor het maken van de mascarponecrème: scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone eraan toe en zet apart. Klop de eiwitten stijf en voeg er beetje voor beetje de rest van de suiker aan toe.
Meng de eiwitten door het mascarponemengsel om het geheel soepeler te maken.
Vul de verrines met dit mengsel en zet 2 à 3 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?