Tiramisu met abrikozen en speculaas

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren 24 minuten

Ingrediënten voor 6 personen

  • 9 verse abrikozen
  • 10 cl + 1 eetlepel cognac
  • 3 eieren
  • 200 g + 100 g suiker voor de siroop
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 12 speculaasjes
  • 1 eetlepel bittere cacao
  • 3 druppels bitter amandelextract
 

Bereiding

Maak een siroop met 100 g suiker en 100 cl water en een eetlepel cognac, breng aan de kook en laat afkoelen.
- Snijd de abrikozen in blokjes en besprenkel ze met cognac.
- Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
- Klop de eiwitten heel stijf.
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim, werk er de Galbani mascarpone, het bittere amandelextract en de stijfgeklopte eiwitten door en meng dit alles heel voorzichtig.
- Maal de speculaasjes tot grove kruimels.
- Leg in elke verrine het kruim van 2 speculaasjes, schep er een eetlepel siroop op en spuit er met een spuitzak het mascarponemengsel op. Leg er dan een laag afgegoten abrikozen op en bedek met nog een laag mascarponemengsel.
- Zet ten minste 6 uur in de koelkast.
- Eet smakelijk iedereen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?