U bent hier : Recept > Tiramisu met abrikozen

Tiramisu met abrikozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • - 9 verse abrikozen (of een groot blik)
  • 10 cl + 1 eetl. cognac
  • 3 eieren
  • 200 g suiker
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 12 speculaasjes
 

Bereiding

Was en droog de abrikozen, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met cognac.
Maak een siroop met 100 g suiker, die net onder water staat en een eetlepel cognac. Breng aan de kook en zet weg.
Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim;  Werk de mascarpone en de heel stijfgeklopte eiwitten erdoor. Het opmaken in verrines: leg 2 grof verkruimelde speculaasjes op de bodem van het glas en bevochtig ze met siroop. Schep een flinke eetlepel van het mascarponemengsel erop. Leg een laag uitgelekte abrikozen erop; bedek met het mascarponemengsel.

Zet ten minste 6 uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?