U bent hier : Recept > Tiramisu met abrikozen

Tiramisu met abrikozen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 3 grote eieren,
    100 g bruine suiker,
    1 zakje vanillesuiker,
    250 g Galbani mascarpone,
    24 lange vingers,
    1 blik abrikozen op siroop met het sap,
    1 snufje zout,
    30 g cacao.

Tiramisu met abrikozen

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Meng de eierdooiers en de vanillesuiker en voeg dan de mascarpone toe. Klop de eiwitten stijf met het snufje zout en voeg ze voorzichtig toe aan het eerste mengsel. Doop de lange vingers in de siroop. Leg het uitgelekte en in stukjes gesneden fruit op de bodem van een coupe of verrines, met daarop de gedoopte lange vingers en dan het mascarponemengsel. Zet ten minste 2 u in de koelkast of zelfs een nacht. Doe de cacao er vlak voor het opdienen op.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?