Tiramisu met aardbeiensnoepjes

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 12 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 80 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 100 g aardbeiensnoepjes
  • 100 g verse aardbeien
  • 1 eetlepel aardbeiensiroop
  • 8 zandkoekjes

Tiramisu met aardbeiensnoepjes

 

Bereiding

1) Snijd de verse aardbeien in kleine stukjes.
2) Breek de zandkoekjes in grove stukken.
3) Scheid de eierdooiers van de eiwitten.
Klop de eierdooiers stevig door de kristalsuiker tot een wit schuim en voeg daaraan de mascarpone, de aardbeiensiroop en de verse aardbeien toe.
5) Werk de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig door.
6) Opmaken in een glas of schaal door op de bodem de gebroken koekjes te leggen en daaromheen de aardbeiensnoepjes en daarop de mascarpone met aardbeien. Enkele uren koud wegzetten, het liefst 12 tot 24 uur.
7) Opdienen met aardbeiensnoepjes en verse aardbeien.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?