Tiramisu met aardbeien & rabarber

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren 24 minuten

Ingrediënten voor 8 personen

  • 15 roze lange vingers
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 4 stengels rabarber
  • 15 aardbeien
  • 3 grote eieren
  • 100 g suiker
  • 1-2 vanillestokjes
  • Pistachenootjes
  • 8 verrines

Tiramisu met aardbeien & rabarber

 

Bereiding

1. Was het fruit, verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien doormidden, schil de rabarber en snijd hem in kleine stukjes.

2. Laat in een kleine pan op laag vuur de rabarber met 50 suiker en een beetje water zacht worden. Laat afkoelen.

3. Splijt het vanillestokje en schraap het merg er met een mes uit. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker tot een wit schuim en doe dan de vanille en de mascarpone erbij.

4. Leg een laag koekjes neer, de aardbeien langs de wanden van de verrines, de rabarber, een laag mascarponecrème en dan nog een laag crème. Bestrooi met pistachenootjes en heel koud opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?