Tiramisu met aardbeien op Caroles manier

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 8 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g Galbani mascarpone 24 lange vingers 50 cl druivensap 300 g aardbeien 2 eieren 30 g cassonadesuiker

Tiramisu met aardbeien op Caroles manier

 

Bereiding

Doop de lange vingers in 50 cl druivensap en leg ze in een schaal.
Doe de eierdooiers in een kom en klop ze tot het een gele crème is. Voeg de suiker en de mascarpone toe. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en werk ze voorzichtig door het mengsel van mascarpone, eierdooiers en suiker. Spreid de aldus gemaakte crème over de lange vingers uit en leg er een paar aardbeien op. Herhaal de handeling, zodat de koekjes, het fruit en de crème in laagjes op elkaar liggen. Eindig met een laag crème. Leg de gesneden aardbeien op de bovenkant van de tiramisu. Zet ten minste 8 uur koud weg. Voeg een blaadje munt toe ter decoratie.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?