Tiramisu met aardbeien en slagroom

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 20 cl volvette vloeibare room (zeer koud)
    1 eetl. suiker
    250 g Galbani mascarpone
    40 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2 eetl. melk
    1 pak lange vingers
    100 ml aardbeiencoulis
    1 pot aardbeienjam

Tiramisu met aardbeien en slagroom

 

Bereiding

Klop de mascarpone met de suiker en de vanillesuiker en de 2 eetl. melk met de garde tot een mooie gladde crème.

Klop de vloeibare crème fraîche stijf en voeg een eetlepel suiker toe.

Werk de slagroom voorzichtig door het mascarponemengsel.

Verdun de aardbeiencoulis (aardbeiensaus) met een beetje melk.
Doop de koekjes in het mengsel van coulis en melk, leg ze op de bodem van een schaal of coupes, bedek met mascarponecrème en dan met jam.

Herhaal de handeling: doop de koekjes in de coulis, leg ze op de laag jam, bedek met mascarponecrème en eindig met een beetje jam.

Zet de tiramisu ten minste 2 uur (zo mogelijk een nacht) in de koelkast voordat u hem gaat proeven.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?