Tiramisu met aardbeien en ontbijtkoek

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 4 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • ongeveer tien plakken peperkoek uit de winkel
  • 160 g bosvruchtencoulis
  • 2 eetlepels marsala
  • 4 grote eieren
  • 150 g suiker
  • 500 g Galbani mascarpone
  • 500 g aardbeien

Tiramisu met aardbeien en ontbijtkoek

 

Bereiding

1/ Leg de plakjes ontbijtkoek in een grote schaal zodat de bodem ermee bedekt is. Meng in een kom de bosvruchtencoulis met de marsala. Verdeel dit mengsel over de ontbijtkoek.

2/ Was de aardbeien, laat ze uitlekken, verwijder de kroontjes en snijd ze in dunne plakjes. Zet weg.

3/ Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten heel stijf.

4/ Klop daarnaast de eierdooiers met de suiker tot een wit schuim.

5/ Werk de mascarpone door het ei-suikermengsel en klop tot het een homogeen mengsel is. Werk de eiwitten er voorzichtig door met een pannenlikker.

6/ Nu is het tijd voor het opmaken: spreid een derde van het mascarponemengsel over de in coulis gedrenkte ontbijtkoek. Verdeel hierover de in plakjes gesneden aardbeien. Bedek dit met de resterende tweederde van het mascarponemengsel. Zet ten minste 4 uur in de koelkast of zelfs een nacht als u het dessert een dag van tevoren maakt.

5/ Koel opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?