Tiramisu met aardbeien en munt

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 15  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • - 750 g aardbeien
  • - 16 lange vingers
  • - 250 g Galbani mascarpone
  • - 150 g suiker
  • - 3 eieren
  • - ong. 20 blaadjes munt >
 

Bereiding



Snijd 500 g aardbeien in partjes, voeg 6 of 7 fijngesneden blaadjes munt toe en 50 g suiker. Meng.

Pureer de rest van de aardbeien met 6 of 7 blaadjes munt tot een coulis.

Bedek de dienschaal met de koekjes. Schep de aardbeiencoulis met een lepel over de koekjes.

Verdeel de stukjes aardbei over de gedrenkte koekjes. Bewaar de mooiste stukken voor de eindversiering.

Klop de eierdooiers met 100 g suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe. Meng.

Klop de eiwitten stijf.

Voeg ze toe aan het mengsel en meng voorzichtig.

Vul de schaal met het mascarponemengsel.

Zet enkele uren in de koelkast.

Versier de schaal vlak voor het opdienen naar uw eigen fantasie met de bewaarde stukjes aardbei, een paar blaadjes munt en een beetje coulis.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?