Tiramisu met aardbeien en kokos

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 11 uren 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • * 250 g aardbeien
  • * 25 g bruine suiker
  • * het sap van een halve citroen
  • * 250 g Galbani mascarpone
  • * 15 g suiker
  • * 2 eieren
  • * 100 g lange vingers
  • * 1 eetlepel citroensap
  • * 30 g kokospoeder
 

Bereiding



Was de aardbeien snel onder de kraan en laat ze ongeveer 10 min uitlekken. De vruchten mogen niet te veel water absorberen, anders wordt de coulis te vloeibaar.

Maak de aardbeien schoon, snijd ze in vieren en leg ze 10 min in een kom met het citroensap en de suiker.

Doe ze over in een pannetje en verwarm ze enkele min onder voortdurend roeren. Het wordt vrij snel een coulis, maar u kunt een mixer gebruiken als u sneller wilt gaan.

Laat afkoelen.


De crème is precies hetzelfde als in de originele tiramisu, met als extra kokos.

Meng in een grote kom de eierdooiers (bewaar de eiwitten voor later) met de suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone met een lepel tegelijk toe en werk er dan het citroensap en de kokos door.

Klop de eiwitten stijf en voeg ze met een metalen vork voorzichtig toe aan de crème.
Maak in een diepe schaal een laag met licht in de coulis gedoopte lange vingers. Voeg een beetje coulis toe en bedek met de helft van de crème. Maak nog een tweede laag op dezelfde manier.

Houd een beetje coulis en hele aardbeien apart voor de versiering vlak voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?