Tiramisu met aardbeien en kersen

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

    • 100 g aardbeien
    • 100 g kersen
    • 2 verse eieren
    • 5 eetl. suiker
    • 200 g Galbani mascarpone
    • 2 eetl. kirsch of aardbeienlikeur
    • 16 (roze) lange vingers
    • chocolademelkpoeder

Tiramisu met aardbeien en kersen

 

Bereiding

Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden. Ontpit de kersen en snijd ze doormidden. Doe de aardbeien en de kersen in een kom met 2 eetlepels suiker. Meng voorzichtig.

Breek de eieren en scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop in een slakom de eiwitten stijf met de mixer.

Klop door de eierdooiers 3 eetlepels suiker. Voeg de mascarpone en de likeur toe en meng flink tot het mengsel glad en soepel is. Werk de stijfgeklopte eiwitten door het mascarponemengsel.

Leg de koekjes op de bodem van een liefst transparante schaal of in vier eenpersoonsverrines. Leg langs de wand van de verrine aardbeien. Leg daarop een dunne laag crème, daarna aardbeien en kersen en nog een laag mascarponecrème op het fruit, dan een laag koekjes en bedek weer met crème.

Zet twee uur in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?