Tiramisu met aardbeien en citroenlikeur

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 10  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 400 g Galbani mascarpone
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 4 eetlepels citroensap
  • ongeveer 20 lange vingers (ik heb de roze lange vingers gebruikt die ik nog had)
  • 400 g aardbeien
  • citroenlikeur om de koekjes in te dopen

Tiramisu met aardbeien en citroenlikeur

 

Bereiding

1. Scheid de eierdooiers van de eiwitten
2. Klop in een slakom de eierdooiers en de suiker met de mixer.
3. Meng de mascarpone met het citroensap en werk het al kloppend door de eierdooiers.
4. Klop de eiwitten heel stijf. Werk ze voorzichtig door het mengsel van eieren-suiker-mascarpone.
5. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd ze doormidden.
6. Schenk de citroenlikeur in een diep bord. Doop beide zijden van de koekjes er kort in.
7. Maak de tiramisu op: wissel een laag koekjes af met een laag aardbeien en een laag crème.
8. Zet ten minste twee uur in de koelkast voor het proeven.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?