Tiramisu met aardbeien en citroencrème

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd :

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 250 g aardbeien
  • 2 eetlepels citroencrème
  • de schil en het sap van een citroen
  • 2 eetlepels suiker
  • 12-20 lange vingers
  • Mengsel voor de lange vingers:
  • 150 ml water
  • de schil en het sap van een citroen
  • 6 eetlepels citroencrème
  • 2 eetlepels suiker
 

Bereiding

Was eerst de aardbeien en snijd ze in kleine blokjes.
Doe ze in een slakom, voeg 2 eetlepels suiker toe en de schil en het sap van een citroen.
Laat dit macereren.

Maak ondertussen het mengsel voor de lange vingers: breng het water, de suiker, de schil en het sap van een citroen aan de kook. Draai dan het vuur uit en schenk de citroencrème erbij.

Snijd de lange vingers doormidden. Doop ze in het mengsel en leg in elk glas 3 lange vingers (het recept is voor 8 personen, dus 8 glazen).

Voeg afwisselend de mascarpone en de stukjes aardbei toe.

Zet koud weg en dien op als dessert of als tussendoortje voor lekkerbekken.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?