U bent hier : Recept > Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 250 g aardbeien
    24 lange vingers
    100 g aardbeienjam
    6 eetlepels Cointreau of een andere sinaasappellikeur
    5 cl jus d'orange
    250 g Galbani mascarpone op kamertemperatuur
    20 cl zeer koude vloeibare room
    50 g suiker
    1 theelepel vanille-extract
 

Bereiding

Doe de mascarpone en 2 eetlepels Cointreau in een grote kom en klop tot een romige crème.
Klop in een slakom de vloeibare room, de suiker, de vanille en 2 eetlepels Cointreau met een mixer stijf (gebruik heel koude room en voeg enkele ijsblokjes toe).
Werk de geklopte room door het mascarponemengsel.
Meng de aardbeienjam met 2 eetlepels Cointreau en het sinaasappelsap.

Snijd de aardbeien doormidden.
Spreid de helft van de jam uit in een rechthoekige vorm.
Leg er zoveel lange vingers op dat de bodem van de schaal bedekt is. Schenk daarop de helft van de mascarponecrème.
Maak nog een laag jam en nog een laag lange vingers.
Doe daarop de helft van de aardbeien en bedek dit met het mascarponemengsel.
Versier ten slotte de bovenkant met de rest van de aardbeien.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?