U bent hier : Recept > Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 2 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g aardbeien
  • het sap van een halve citroen
  • 4 eieren
  • 250 g Galbani mascarpone
  • 180 g suiker
  • 12 lange vingers

Tiramisu met aardbeien

 

Bereiding

- Leg de koekjes in een schaal.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in partjes en leg ze in een slakom.
- Besprenkel de aardbeien met citroensap en 30 g suiker.
- Prak de aardbeien fijn met een vork. Schenk dit mengsel over de koekjes en zorg ervoor dat ze goed doordrenkt worden. Zet in de koelkast.
- Scheid ondertussen de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers met 120 g suiker tot een wit schuim. Voeg de mascarpone toe en meng het.
- Klop de eiwitten stijf, voeg 30 g suiker toe. Werk de eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel. Schenk het geheel over de doordrenkte koekjes.
Zet ten minste 2 uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?