U bent hier : Recept > Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 5 uren

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 g Galbani mascarpone
  • 500 g aardbeien
  • 10 cl kirsch
  • 1 eetl. zoetmiddel voor koken en bakken
  • het wit van 8 eieren
  • 4 eetl. zoetmiddel
  • 16 lange vingers
  • 1 eetl. ongezoete cacao

Tiramisu met aardbeien

 

Bereiding

Doe de mascarpone in een slakom. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Bewaar de 8 mooiste voor de versiering en snijd de overige in stukjes. Meng ze in een slakom met de kirsch en het zoetmiddel. Laat ze daarna 1 uur macereren. Laat ze daarna uitlekken, maar vang het sap op. Laat het sap ongeveer 2 min koken. Laat dit lauw worden.

Klop de eiwitten heel stijf. Klop het zoetmiddel door de mascarpone. Werk er daarna voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door.

Doop de lange vingers kort in het macereersap van de aardbeien en leg ze een voor een in de eenpersoonsverrines. Leg er een laag met stukjes aardbeien op en daarna de mascarponecrème.

Zet 4 uur in de koelkast voor het opdienen.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?