Tiramisu Love Romeo met een tuile van Parmezaanse kaas en gember

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 20  minuten

Rusttijd : 3 uren

Ingrediënten voor 4 personen

  • voor 4 hartvormige verrines:
  • -5 g geraspte gember
  • -3 druppels tabascosaus
  • -250 g Galbani mascarpone
  • -50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • -gemalen peper
  • -2 gekookte rode bieten
  • -60 g geroosterde, gezouten en gepelde pistachenootjes
  • -3 eieren
  • -2 plakken Parmaham
  • -2 Romatomaten
  • -balsamicoazijn
  • -pistacheolie
  • -zout
  • facultatief: hartvormige steker

Tiramisu Love Romeo met een tuile van Parmezaanse kaas en gember

 

Bereiding

1/Ik verhit een koekenpan. Ik neem een flinke snuf Parmezaanse kaas met een tikje geraspte gember en gemalen peper. Dat doe ik in de pan: als de Parmezaanse kaas begint te kleuren, haal ik de warme tuiles eruit en leg ze op een deegroller om de tuiles te vormen, die ik wegleg.

2/Ik snijd de bieten in dikke plakken. Met een steker snijd ik ze in de vorm van een hart en ik bewaar het sap.

3/Ik klop de 3 eierdooiers met de mascarpone, waaraan ik het roze sap van de bieten en een paar druppels tabasco toevoeg.
Ik klop de eiwitten stijf met een snufje fijn zout en en werk dit voorzichtig door het mascarponemengsel.

4/Ik snijd de tomaten in blokjes, bestrooi ze met peper en voeg de fijngehakte geroosterde en gezouten pistachenoten en de in reepjes gesneden Parmaham toe en breng het op smaak met balsamicoazijn en pistacheolie.


Het opmaken:

... een beetje garnering van Romatomaten, Parmaham en pistachenootjes.

... roze mascarponecrème,
nog een laag garnering van Romatomaten, Parmaham en pistachenootjes.

... ik eindig met een laag roze crème.
Ik versier de tiramisu met een rood hart dat uit de biet gesneden is, een paar geroosterde en gehakte pistachenootjes en een tuile van Parmezaanse kaas.

Ik zet hem ten minste drie uur koud weg.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?