Tiramisu "La vie en rose"

Ga met de muis over de sterren om een cijfer te geven

Bereidingstijd : 30  minuten

Rusttijd : 6 uren

Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 g Galbani mascarpone
  • 3 grote eieren
  • 50 g kristalsuiker
  • 2 eetl. suiker voor de stijfgeklopte eiwitten
  • 1 bakje bosvruchten om er een dikke coulis van te maken
  • 1 pak lange vingers
  • 2 koppen sterke koffie gearomatiseerd met een koffielikeur
  • een beetje munt en een paar frambozen ter versiering
  • 1 snufje zout voor de eiwitten

Tiramisu

 

Bereiding

Scheid de eierdooiers van de eiwitten, klop de eiwitten met een snuf zout stijf en voeg er ten slotte langzamerhand de suiker aan toe; zet koel weg.
Klop de 3 eierdooiers met de suiker, voeg er langzamerhand de mascarpone aan toe en werk er daarna de stijfgeklopte eiwitten door die u uit de koelkast hebt gehaald. Doe dit voorzichtig.
Pureer de bosvruchten en bekleed er een grote glazen schaal mee.
Doop de koekjes licht in de kop koffie met likeur en leg deze op bodem van de schaal op de frambozencoulis.
Voeg de slagroom toe, leg er nog een laag koekjes op, de rest van het mascarponemengsel en versier met frambozen en verse munt.
Laat hem 6 uur rusten in de koelkast.

Tips

ZOEKEN

Wat is het geheim van een geslaagde tiramisu ?